Alte știri

Cum se va desfășura „Ultimul sunet” în școlile din țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Activitatea solemnă „Ultimul sunet” din acest an va fi organizată în instituțiile de învățământ general din țară în baza deciziilor Comisiilor teritoriale extraordinare de sănătate publică, în funcție de gradul de alertă stabilit pentru fiecare localitate și a indicatorilor incidenței COVID-19, transmite Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Ministerul a emis în acest sens o circulară în adresa organelor locale de specialitate în domeniul învățământului și managerilor instituțiilor de învățământ general.

„În baza deciziilor Comisiilor teritoriale extraordinare de sănătate publică privind gradul de alertă stabilit pentru fiecare localitate și a indicatorilor incidenței COVID-19, instituțiile de învățământ vor stabili formatul, condițiile de desfășurarea a activităților dedicate „Ultimului sunet” (după caz, orar decalat pentru participanți), în funcție de numărul de elevi și spațiul disponibil pentru astfel de activități și cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire și control a răspândirii virusului COVID-19”, indică MECC.

Totodată, alte activități festive destinate elevilor pe parcursul zilei de 31 mai curent nu vor fi admise în incinta instituțiilor de învățământ.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării atenționează despre necesitatea respectării obligatorii a măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19, în organizarea tuturor activităților de finalizare a anului de studii 2020-2021 și în organizarea activităților de pregătire pentru examenele naționale de absolvire, sesiunea 2021.

loading...

Comments are closed.