Alte știri

Cum sunt vopsite roşiile din supermarket: deşi arată impecabil, nu au niciun gust!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Intrebat de ce rosiile din marile magazine nu au niciun gust dar arata impecabil, profesorul Cosmin Popescu a explicat ca acestea cresc cu totul altfel decat stim noi ca se cultiva, iar serele cu pricina arata ca in filmele Science Fiction, scrie Descopera.ro.

Din verzi se fac rosii peste noapte! Rosiile de import ajunse in rafturile supermarketurilor sunt vopsite cu o super tehnologie, a explicat rectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Regele Mihai I al Romaniei.

„Ceea ce vine la noi, in cea mai mare parte, sunt rosii fara gust, deoarece modul in care sunt ele cultivate, cu tehnologia care e folosita intr-o forma super intensiva, daca discutam de rosii care vin din afara tarii, sunt crescute pe o suprafata de apa, acea cultura hidroponica, intr-o forma pe care o vedem in filmele SF, radacinile sunt in apa si se spreyaza tot ce inseamna elemente nutritive si tratamente intr-un mod extrem de precis calculat pe computer, ceea ce nu-i neaparat rau. Rosia are gust cand isi acumuleaza si isi sintetizeaza partea de zaharuri primind lumina de la soare. Atunci se produc in celula acele elemente de sinteza procese de sinteza, pentru a simti noi ca au gust” – a explicat profesorul universitar.

Totodată el a dezvaluit si cum sunt acestea aduse la culoarea apetisanta din rafturile supermarketurilor.

„De multe ori, atunci cand un supermarket comanda o cantitate de rosii, ele se comanda cu 24 de ore inainte. Rosiile fiind inca verzi, se introduce in apa o anumita substanta care le da acea culoare frumoasa de rosu. Din pacate, sunt stimulate pentru a-si schimba culoarea. Nu e normal, dar e comercial” – a precizat expertul.

loading...

Comments are closed.