Cum vor activa piețele și centrele comerciale din Chișinău începând cu 1 iulie

Începând cu 1 iulie, piețele din municipiul Chișinău vor activa cu program stabilit, de la 05:00 până la 19:00, inclusiv în zilele de odihnă, cu interzicerea comerțului ambulant în preajma lor, transmite Telegraph.md

Totodată, zilele de luni vor fi sanitare pentru toate piețele din municipiul Chișinău, indiferent de forma de proprietate.

De asemenea, se interzice accesul copiilor până la 7 ani în toate piețele de pe teritoriul municipiului, iar administratorii vor asigura realizarea acestei prevederi prin controlul riguros la punctele de intrare în zonele de comerț menționate.

Tot din 1 iulie,  centrele comerciale din municipiul Chișinău și unitățile comerciale specializate din cadrul acestora (cu excepția cinematografelor și centrelor de agrement amplasate în incinta acestora), vor activa cu program obișnuit, cu respectarea și monitorizarea strictă a prevederilor de prevenire a infecției COVID-19.

În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice, a infecției prin coronavirusul de tip nou, măsurile de precauție vor fi revizuite.

Până la 15 iulie 2020, este suspendată activitatea zonelor de agrement din municipiul Chișinău incluse în codul CAEM 93.21, și organizarea ceremoniilor (nunți, cumetrii, omagieri, mese de pomenire etc., în orice instituție, indiferent de statut, public sau privat.

Până la mijlocul lunii iulie sunt interzise și următoarele activități: activitatea cluburilor de noapte, a discotecilor și de dans, indiferent de denumire de firmă.

Tot până la 15 iulie este interzis: scăldatul în lacurile cu plajă, inclusiv cele din zonele de agrement din municipiul Chișinău; aflarea în locuri publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane; aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 de ani în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă; aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, de sport și zone de agrement; activitatea centrelor de reabilitare/recuperare balneosanatorială; activitatea procesului educațional; activitatea taberelor de odihnă a copiilor; organizarea și desfășurarea tuturor activităților /competițiilor municipale cu caracter cultural și sportiv.

Citește și: Centrele comerciale se redeschid începând cu data de 8 iunie

Total
0
Shares
Total
0
Share