Alte știri

Cum vor activa școlile din Chișinău începând cu 1 septembrie, în condiții de pandemie activă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fiecare școală sau liceu din municipiul Chișinău, urmează să aleagă cea mai potrivită variantă propusă de Ministerul Educației Culturii și Cercetării, pentru desfășurarea lecțiilor, începând cu 1 septembrie. Anunțul a fost făcut de către Ion Ceban, primarul general al capitalei.

Ceban a rugat să se țină cont de interesele elevilor, iar metoda de studiu aleasă să fie comodă pentru copii și părinți, dar și pentru cadrele didactice din Chișinău.

”Suntem într-o situație complicată, fără precedent, dar elevii trebuie să-și continue studiile, de aceea trebuie să ne adaptăm, să stabilim reguli clare și favorabile. Părinții nu trebuie să rămână fără loc de muncă, iar copiii trebuie să meargă la școală.

Sigur, în acest sens vom avea o situație mai clară la sfârșitul lunii august, iar decizia finală va fi luată de Comisia națională extraordinară de sănătate publică. Până atunci, urmează să dotăm instituțiile de învățământ din capitală cu echipamente medicale și dezinfectanți, pentru siguranța elevilor, dar și a cadrelor didactice.

Noi suntem gata și ne vom adapta la orice scenariu, iar în acest sens, o alternativă de învățare pentru elevi am creat și propus platforma educatieonline.md.

Actualmente, cu eforturi comune și ca rezultat a semnării Memorandumului de colaborare cu Ministerul Educație, Culturii și Cercetării, platforma este completată și îmbunătățită.

Aceasta având până în prezent o impresionantă bibliotecă online și milioane de vizualizări atât în Republica Moldova, cât și peste hotare”, a transmis edilul.

ULTIMĂ ORĂ // Biroul Permanent a aprobat desfășurarea ședinței Parlamentului. Va fi examinată moțiunea de cenzură împotriva guvernului Chicu

loading...

Comments are closed.