Alte știri

Cumătrism american: Soția lui Trump împreună cu fiul lor călătoresc cu avionul guvernamental în cluburile de pe litoral

Pinterest LinkedIn Tumblr

Donald Trump a anulat, în ultimul moment, o călătorie în trei ţări pe care trebuia să o facă şefa Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, la bordul unui avion guvernamental. Șeful de la Casa Albă a invocat blocajul guvernamental. Asta, în timp ce Melania Trump, şi fiul său Barron, au folosit o astfel de aeronavă pentru a se deplasa în Florida ca să-şi petreacă weekendul la clubul privat al preşedintelui Donald Trump.

Nancy Pelosi şi delegaţia ei urmau să folosească un avion militar şi erau deja în autocarul care îi ducea la aeroport, când a venit ordinul prezidenţial care a anulat zborul. Drept urmare, toţi s-au întors la Washington.

Preşedintele Donald Trump a anunţat într-o scrisoare deschisă anularea viitoarelor planuri de călătorie în străinătate ale preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, motivând că, în timpul shutdown-ului, deplasările ei pentru a vizita trupele americane staţionate în străinătate ar fi nepotrivite, scrie Digi24.ro

Din cauza shutdown-ului, îmi pare rău să vă informez că vizitele dumneavoastră la Bruxelles, în Egipt şi Afganistan au fost amânate”, a scris el. „Vom reprograma această excursie de şapte zile în momentul în care shutdown-ul se va fi încheiat. În contextul în care 800.000 de angajaţi americani nu-şi primesc salariile, eu sunt sigur că veţi fi de acord că amânarea acestui eveniment de relaţii publice este absolut potrivită”, a adăugat Trump.

El i-a mai scris lui Pelosi: „Dacă doriţi să vă faceţi călătoria cu o cursă de linie, ar fi cu siguranţă prerogativa dumneavoastră”.

Preşedintele Trump şi-a anulat, de asemenea, deplasarea din 22 ianuarie, la Forumul Economic Mondial de la Davos, din Elveţia.

Condiţia lui Donald Trump pentru deblocarea situaţiei este aprobarea, în Congres, a unei finanţări de 5,7 miliarde de dolari pentru zidul de la graniţa cu Mexicul.

Pe de altă parte, Prima Doamnă a SUA, Melania Trump, şi fiul său Barron au aterizat joi în Florida la bordul unui avion guvernamental, în pofida shutdown-ului invocat de soțul său, și anume închiderea parţială a guvernului federal american.

Cu câteva ore mai înainte, Jake Sherman de la Politico a postat pe Twitter că cei doi s-au dus să-şi petreacă weekendul la clubul privat al preşedintelui Donald Trump Mar-A-Lago. Avionul guvernamental cu care s-au deplasat a decolat de la baza forţelor aeriene Andrews din afara Washingtonului.

Ziua de joi a fost plină de planuri de călătorie anulate în timp ce închiderea parţială a guvernului federal a bătut recordul, intrând în a 27-a zi.

loading...

Comments are closed.