Cumătrism în Comisia de alegere a judecătorilor Curții Contituționale din partea Guvernului Sandu!

Zinaida Bezverhnâi, Veaceslav Zara, seful agentiei medicamentului, agentia medicamentului, Maia Sandu, Guvernul Sandu,

Redacția Curaj TV a primit un mesaj scandalos despre așa-zisul concurs organizat de Guvernul Sandu pentru funcțiile de judecători la Curtea Constituțională. Potrivit informațiilor, Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), condus de Vladislav Gribincea, încearcă să promoveze în funcțiile respective persoane cu legături de rudenie.

“Bună ziua, vă scriu d-ră pentru că mereu ați demonstrat independență și imparțialitate, ați acordat informații publicului fără ca să țineți cont de apartenențele politice. Urmăresc ce se întâmplă și cum sunt numite concursurile pentru diferite funcții, funții publice, cum Maia Sandu pe care o consider cea mai cinstită și onestă vrea în funcții oameni integri și ne afiliați politici, dar analizând cine o înconjoară constat și sper că dumneaei nu cunoaște că în rândul consultanților ei sunt oameni care au fost consultanți la toate partidele politice pentru toți guvernanții de până acum, au fost prezenți la toate reformele de justiție care de dragul banilor au fost deacord chiar și atunci când reformele nu erau în folosul cetățeanului. Aici ne referim la organizația cunoscută din Moldova CRJM condusă de Gribincea Vladislav. Aici am să vin cu argumente și probe care demonstrează lipsa de independență și imparțialitate a d-lui Gribincea V. și a membrilor organizației sale.

Atunci cînd CRJM dorește să își promoveze candidații săi, pe ascuns, din umbra, fără ca să afișeze cu susținerea candidaților săi, aceștea întăi fac adunări închise la sediul organizației cu 6-7 persoane unde calculă posibilitățile și metodele de vot dar pentru aceasta ei se conving ca Gribincea să fie în comisie de selecatre a candidaților, tot el fiind apropiat cu actuala guvernare, recomandă cel puțin o persoană ori mai multe ca să fie membri aceleiași comisii, de obicei și în cele mai dese cazuri pe colegul său de la USM Octavian Cazac care la fel nu este independent și impartial, este omul care va vota cum îi va dicata Gribincea V. așa a facut și în alte comisii unde au participat împreună”, a se araată în textul publicat de Curaj TV. 

Image result for crjm gribincea

“Cum a ajuns Gribincea în comisia de selecatre a candidaților la funcția de judecător a CC? este foarte simplu, acesta este cumnat cu persoana de încredere a Maiei Sandu, d-nul Litvinenco. Presupun că d-na Sandu nici nu cunoaște relațiile de rudenie între aceste două persoane, ne întrebăm au făcut ei vreo declarație că sunt rude? Respectiv, Gribincea pe ascuns, fără ca să își dea masca jos, avînd cumnați apropiați actualei guvernări se infiltrează practice în toate comisiile importante din actuala guvernare și după posibilitate se asigură că nu va fi singur si îl poartă pe Octavian Cazac cu el în aceste comisii.

Octavian Cazac, Vladislav Gribincea, doi membi din partea guvernului care vor selecta judecătorii CC doi membri care sunt lipsisti de onestitate, independență și imparțialitate trebuie excluși din comisie.

Vladislav Gribincea își promovează candidații săi peste tot”, se mai comunică în mesaj.

Autorul expliccă, deși din regulament reiese că candidații nu trebuie să fie afiliați politic, dar aceștea își depun candidaturile, pentru că au fost învățați de marele jurist și organizația lor precum că legea nu le interzice să candideze, iar dacă se va ridica această întrebare, argumentul candidatului trebuie să fie că regulamentul contravine legii și în cazul dat se aplică legea. Deci ei se vor folosi că legilativul nu a făcut modificare la legislația CC unde persoanele afiliate politic pot candidat iar dacă vor fi aleși ei se vor retrage de pe listele partidelor. Este trist că prin aceste scheme urîte va fi pătată imagnea guvernului, imaginea prim-ministrei care cu adevărat își dorește schimbarea dar care probabil are prea mare încredere în persoane cu lipsă de onestitate.

Lista judecătorilor care trebuie să treacă prin diferite înțelegeri la nivel diferit este cu o mica marjă de eroare în caz că ceva nu va merge, dar după schema de vot ei cred că aceștea trebuie să fie cîștigătorii –

1. Strulea și Postică din partea guvernului.
2. Esanu și Rosca din partea parlamentului
3. Raducan si Baies din partea CSM.

În caz că schema nu va merge la una din comisii multi din ei si-au depus candidatura la toate 3 comisii.

Rosca Nicolae a fost membru platformei Avocati pentru avocati in 2015 fondat de organizatia lui Gribincea, la fel este pe listele partidului ACUM.

Raducan este membra consiliului de administrare CRJM – organizatia d-lui Grbincea

Schema este votati cu ai nostri noi votam cu ai vostri sunt calculate voturile.

“Vă recomand să ridicați din arhiva Ministerului Justiției și să verificați Gribincea și organizația lui la cite reforme de justiție a participat ? cîți bani a primit petru expertizele lor și pentru aceste reforme? Și acum întrebați-vă de ce nu avem reforme și actuala guvernare nu poate să curățe sistemul de justiție? Dacă ei erau așa buni specialiști în toate domeniile, de reformare a justiției și mari specialiști în dr. omului ce se întîmplă. Dar se întîmplă urît, cine plătea pentru aceia era legea modificată și cu experize. Cred că se merită o investigație cît de bune erau toate expertizele lor, că practica ne arată că nu a fost nimic bun, doar s-au pierdut bani, mulți bani. Mulți știu dar toți tac. Organizația lor este susținută de ABAROLI unde lucrează soția lui Gribincea, respectiv despre conflicte de interese toti tac”, scrie sursa citată.

Despre lipsa de independență d-lui Cazac Octavian, vă invit să îi analizați inclusiv profilul de pe fb. Acesta a făcut o postare unde Gribincea și alți membrii CRJM comentează această postare și am să o anexez mai jos. Acesta aduce la cunoștință că este membru a comisiei de selecatare a candidatului la CC, și întreabă societatea dacă un lector de la universtate care umblă cu matricolă la colegi pentru a pune note merită să fie judecător la CC? Totodată din aces mesaj constatăm că Cazac Octavean cunoaște că cineva din colegii lui de la universitate unde activează și comite o infractiune gravă cum este traficul de influență, corupere, preferă să nu anunțe organele de drept despre comiterea unei astfel de infrațiuni, ci preferă să se folosească de funcția deținută acum și să facă haz, Din comentariile la postare făcute de Gribincea, acesta ride și face referire dacă e vorba de profesorul cel înalt, deci reese că și acest membru a comisiei cunoaște că se comite astfel de infracțiune la USM. Cum credeți sunt acești membri ai comisiei independenți și imparțiali?

Cine sunt cei 13 candidaţi la funcţia de judecători la Curtea Constituţională, domnica manole curtea constitutionala, tatiana raducanu, binomul acum psrm, andrei nastase maia sandu igor dodon, mihai poalelungi, 

În altă postare publică Cazac pe fb. Scrie că nimeni să nu il roage să voteze candidatul lui pentru că în 2015 el a avut așa o experiență la UA unde a fost rugat să voteze un candidat la funcția CL dar nu a făcuto. Încă odată constatăm că O. Cazac nu a declarant niciodata organelor de drept că a avut loc traffic de influență, dar desigur că nu a declarant deoarece în 2015 el era membru acelei comisii cu Gribincea, Rosca, si alti afiliati CRJM, el era în înțelegere cu Gribincea să facă schimb de voturi, el își va da votul pentru candidații lui Gribincea dar Gribincea ii va da votul pentru candidatii din biroul lui Cazacu, a fost un schimb de voturi astfel ca să treacă candidații lor. Dacă se va dori puteți să ridicați de la UA procesele verbal și să vă convingeți, această istorie este mult mai lungă dar mă opresc aici. (aici la fel puteți face propriile investigații deoarece mai mulți cunosc despre această scheme și lipsa de onestitate și imparțialitate care a avut loc.)

“De ce vă trimit anonim? Pentru că da, de această organizație a lui Gribincea mii frică, eu sunt jurist și ei de multe ori au atacat organizația noastră unde activez, de multe ori ne-au făcut incompetenți pentru că ei vroiau să fie unicii experți pe piața moldovei în reformarea justiției și cînd nu au argumente atacă, atacă dur, se folosesc de susținerea diferitor politicieni, de susținerea judecătorilor. Dar ei fiind mari reformatori a justiției moldave niciodata nu au dus la nivel national nici un dosar penal și/sau civil, tot ce fac ei este să caute și să fure clienții avocaților care deja au trecut toate etapele naționale ca să depună cererile la CtEDO, este simplu, este usor, după ce un avocat a luptat 4-5 ani la nivel national să te bagi și infiltrezi șmecher la client și să îl convingi că ești mai competent decît avocatul lui pentru a depune cerere la CtEDO. Scheme cunoscute de mulți ani”, a explicat autorul.

Pe această cale, el o roagă pe Maia Sandu, să exludp acesti 2 membri ai comisiei de selectare a candidaților la funcția CC, roagă excluderea CRJM să vă mai dea sfaturi cu privire la modificări de legi, pentru că ei se bagă peste tot șmecher, meschin, așa cum făcea Plohotniuc, ca să își bage oamenii lor. “Analizați bine toate implicările lor la reforma în justiție, analizați cîti bani au primit ei din granturile europene pentru aceste reforme faceți o simplă investigație”, a transmis sursa.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share