Politic

Cumătrismul promovat de conducerea țării continuă să-i supere pe foștii aliați ai PAS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cumătrismul promovat de conducerea țării continuă să-i supere pe foștii aliați ai Partidului Acțiune și Solidaritate. Unul dintre liderii ”Platformei DA”, Alexandru Slusari, a declarat că numirea în funcțiile de conducere a rudelor și prietenilor celor din PAS deranjează întreaga societate, mai ales că, în campania electorală, Maia Sandu și echipa sa au promis să angajeze doar profesioniști, scrie ntv.md

Primele mesaje de indignare în raport cu politica de cadre a Partidului Acțiune și Solidaritate au răsunat din partea Partidului Unității Naționale. În cadrul unei acțiuni de protest organizate în fața Guvernului, liderul PUN, Octavian Țîcu, a condamnat angajările pe principiu de rudenie în Guvern și Parlament.

Octavian Țîcu, președintele PUN: „Împreună cu ei, am crezut că putem construi un viitor al RM, care avea cuvinte mărețe – meritocrație, competență, profesionalism. Și uitați-vă ce se întâmplă acum, în doar două luni de guvernare – numiri abuzive în funcție, eliberări pe criterii de partid, determinarea funcționarilor de a se realia PAS și concursurile trucate, cel mai rușinos dintre care a fost cel care s-a întâmplat în Parlament, aceste zile – avocatul poporului, funcție care trebuie să stea în slujba poporului, a fost adjudecat de prietena Maiei Grigorievna și avocata ei personală”.

Acuzațiile au fost respinse de liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, care consideră că cei de la PUN sunt invidioși.

Igor Grosu președintele Parlamentului: „Sunt declarații gratuite și ieftine, pe care le tratez ca un gen de gelozie, supărare, traumă postelectorală, cum vreți! Veniți, stimați colegi sau foști colegi de Parlament, și semnalați. Spuneți-ne nume, prenume”.

Între timp și foștii colegi din blocul ”Acum” se arată deranjați de fenomenul cumătrismului care se răspândește în toate structurile puterii. Vicepreședintele ”Platformei DA”, Alexandru Slusari, a declarat că societatea a avut mari așteptări de la noua putere, dar a urmat o dezamăgire istorică.

Alexandru Slusari vicepreședintele Platformei DA: „Sunt semne care ne deranjează. Da, poate încă nu este cazul să criticăm, pentru că nu au trecut 100 de zile. Ar trebui să mai analizăm, dar repet: colegii de la PAS nu au acest lux de 100 de zile. Eu cred că cei de la guvernare trebuie să înțeleagă ce se întâmplă. Să-și amintească în fiecare zi de promisiunile electorale”.

Serviciul de Presă al Partidului Acțiune și Solidaritate a refuzat să comenteze declarația lui Alexandru Slusari. În campania electorală, atât președintele Maia Sandu, cât și liderii Partidului Acțiune și Solidaritate insistau că toți cei care vor ocupa funcții publice vor trece prin testul meritocrației și nu vor fi acceptați dacă vor exista suspiciuni privind integritatea lor.

loading...

Comments are closed.