Actual

Cumnatul lui Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu

Pinterest LinkedIn Tumblr

În după amiaza zilei de astăzi, 09 septembrie 2022, magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorului anticorupţie cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe o perioadă de 30 zile, în privinţa lui Petru Merineanu, cumnatul și presupusul complice al ex-președintelui Republicii Moldova Igor Dodon în dosarul de îmbogăţire ilicită şi spălarea banilor.

În cadrul aceleiaşi şedinţe s-a examinat şi cererea avocatului înaintată în interesele învinuitului cu privire la revocarea sau înlocuirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv cu o măsură mai blândă.

Aşadar, deşi procurorul anticorupţie a prezentat probe noi care justifică actualitatea riscurilor ce impun necesitatea aflării complicelui vizat în arest preventiv, totuşi magistraţii au dispus înlocuirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv aplicată în privinţa acestuia în arest la domiciliu, cu prelungirea măsurii pe un termen de 30 zile.

Procurorii anticorupţie consideră încheierea instanţei ca fiind neîntemeiată, urmând să o conteste cu recurs la Curtea de Apel Chişinău, în termen de 3 zile.

loading...

Comments are closed.