Alte știri

Cunoști limba moldovenească? Atunci ești așteptat în echipa ministrului Nicu Popescu!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Visezi la o carieră la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene? Dorești să obții funcția de Secretar General al Ministerului? Acum acest post este vacant, iar una dintre cerințele pentru obținerea acestui job este cunoașterea limbii moldovenești. Cerința revoltătoare a fost semnalată chiar de către un deputat din majoritatea parlamentară.

Deputatul din fracțiunea Platforma DA, fostul ambasador în România, Iurie Reniță, a publicat pe pagina sa de Facebook un screenshot de pe site-ul cariere.gov.md al Guvernului Republicii Moldova, în care sunt prezentate condițiile de participare la concursul de obținere a funcției de secretar al Guvernului.

„Dincolo de multitudinea de probleme încă nesoluționate la Externe, constatăm cu stupoare că și MAEIE figurează printre ministerele de „elită”(!) care angajează secretar general doar persoane care cunosc „limba moldovenească” și limbile oficiale de comunicare interetnică din Republica Moldova (ucraineană, rusă, găgăuză, bulgară ?).” scrie deputatul Iurie Reniță pe Facebook.

Acesta mai spune că și în regimurile anterioare, mai nocive, limba română nu a fost într-atât înjosită.

Amintim că nu este primul astfel de scandal, în care a fost implicat șeful de la MAEIE. Chiar la începutul mandatului său, în cadrul unei vizite la București, Nicu Popescu a calificat conflictul transnistrean, că ar fi fost un război civil, declarație care a înfuriat comunitatea de la noi din țară. Ulterior, după presiunile venite din societate, Popescu a fost nevoit să spună că a fost o greșeală de exprimare, iar de fapt el nu consideră astfel.

UPDATE: Ministrul a venit cu o clarificare pe pagina de Facebook, în care a anunțat că concurenții pentru obținerea funcției trebuie să cunoască limba română, pentru că alta nu avem.

 

loading...

Comments are closed.