Curs de alpinism pentru salvatori. Cum s-a desfășurat

Recent, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a desfășurat cursul special de alpinism pentru 12 salvatori din nordul țării, transmite Telegraph.md

Cursul a avut loc în cadrul Secției organizare a protecției populației și teritoriului în situații excepționale NORD a Centrului Republican de Instruire a IGSU.

Orarul lecțiilor a cuprins lecții teoretice, recomandări metodice, bazele securității în timpul efectuării lucrărilor la înălțime și aplicații practice pe turnul de instruire utilizând echipamentul specializat. În perioada cursului de instruire angajații IGSU au însușit mai multe metode de lucrări la înălțime printre care simularea procedeului de coborâre a victimei cu brancarda, organizarea trecerilor pentru evacuarea sinistraților de la înălțime, precum și salvarea persoanelor cu o autoscară.

După finisarea cursului, salvatorii instruiți au  trecut printr-o testare teoretică arătând abilități practice grupului de formatori. Participanții au primit certificate cu calificativul obținut după testare. Cursul de alpinism pentru salvatori din cadrul IGSU are drept scop instruirea efectivului privind desfășurarea lucrărilor de salvare la înălțime.

Astfel de instruiri se organizează conform planului anual pentru ridicarea nivelului de pregătire la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale.

Total
0
Shares
Total
0
Share