Social

Cursa charter din Praga este o escrocherie. Compania aeriană nu avea dreptul să vândă bilete

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanții Autorității Aeronautice Civile și reprezentanții Ministerului de Externe sunt la curent cu situația creată în aeroportul din Praga, unde stau blocați 180 de moldoveni care și-au cumpărat bilete spre Chișinău la o cursă charter, dar spun că nu este vina autorităților statului pentru că e vorba de o escrocherie.

Cursa avia respectivă nu a fost autorizată de Comisia pentru Situații Excepționale, iar compania aeriană care a vândut biletele nu avea dreptul să facă acest lucru.

Autoritățile de la Chișinău încearcă acum să găsească o soluție pentru a-i ajuta pe moldovenii blocați la Praga să ajungă acasă.

„Astăzi probabil va fi luată o decizie, dar nu vă putem spune acum cu siguranță dacă va fi efectuată această cursă. Sperăm să fie un răspuns pozitiv la Comisia pentru Situații Excepționale și oamenii să poată veni acasă. Autoritatea face un apel către cetățeni, să se informeze din surse directe și să cumpere bilete doar la cursele autorizate de Comisie, abia după ce se emite dispoziția”, a spus Irina Bodolica, reprezentanta Autorității Aeronautice Civile, contactată de TV8.

Comisia pentru Situații Excepționale a autorizat o cursă charter din Praga spre Chișinău pentru data de 3 martie, dar aceasta e destinată pentru alți pasageri, nu cei care stau blocați astăzi în aeroport.

Irina Bodolica a atenționat că, în perioada epidemiei de coronavirus, sunt foarte mulți oameni care vor să facă bani și va crește numărul de escrocherii, iar oamenii riscă să stea blocați în aeroporturi. Situația din Praga este similară cu cea care a fost la Paris, acum câteva zile, unde peste 200 de moldoveni au stat blocați în aeroport.

Citește și: VIDEO // Copiii angajaților INP au venit cu mesaje de încurajare pentru polițiști, medici și pompieri

loading...

Comments are closed.