Alte știri

Cursul valutar pentru 9 septembrie: Cât costă euro și dolarul la băncile din Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr
La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru luni, 9 septembrie, un dolar american echivalează cu 17,91 lei, un euro – cu 19,75 lei, o hrivnă ucraineană – cu 71 de bani, un leu românesc – cu 4,17 lei moldovenești, o rublă rusă – cu 27 de bani.
Cotația euro urcase cu tocmai 36 de bani la cursul oficial din 4-6 septembrie, iar prețul dolarului crescuse cu 13 bani.
 
La unitățile de schimb valutar ale unor importante bănci din Republica Moldova, prețul de vânzare al dolarului atingea la sfârșitul săptămânii trecute valoarea de 17,99 lei, fiind astfel menținut cu un ban sub pragul psihologic de 18 lei.
No photo description available.
BNM a intervenit în august pe piața valutară, cumpărând valută ce echivalează cu 9,8 milioane de dolari americani. Rulajul lunar al pieţei valutare în numerar din Republica Moldova echivalează, în medie, cu 350 de milioane de dolari americani.
 
Prevalarea ofertei de valută asupra cererii are ca efect aprecierea leului, în timp ce oferta sub cerere determină scumpirea valutelor și, respectiv, deprecierea monedei naționale.
 
Banca centrală a precizat că rezervele sale valutare constituiau aproape 3 miliarde de dolari la sfârșitul lunii august, fiind în scădere cu peste 37 de milioane de dolari față de situația din 31 iulie, transmite Sputnik.md. 
loading...

Comments are closed.