Alte știri

Curtea de Apel a menținut decizia Judecătoriei Chișinău! Mandatul de primar a lui Năstase rămâne anulat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Curtea de Apel Chișinău a menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care a invalidat alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Decizia poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție, și Năstase a declarat cu câteva minute în urmă că o va face.

Invalidarea alegerilor din 3 iunie a provocat proteste din partea opoziției de la Chișinău. Câteva sute de oameni au ieșit în seara de 20 iunie în PMAN, protestele continuă și azi, dar într-un rimt mai moderat. Năstase și Maia Sandu fac apel la oamenii să fie mai activi.

protest 20 iunie, Motivul pentru care un tânăr s-a dezis astăzi de protestul organizat de Năstase, platforma da, alegeri 3 iunie, primaria chisinau, tinar s-a dezis de protestul lui Nastase, PPDA, Platforma DA, Maia Sandu, Andrei Nastase, protest la sediul PDM, PDM, Plahotniu, invalidarea mandalui lui Nastase, Ceban, judecatoria centru, PMAN, protestatarii au blocat PMANMenționăm că prima instanță nu a confirmat legalitatea alegerilor motivând că ambii candidați (Ceban și Năstase) au chemat alegătorii la urne, în ziua alegerilor, prin intermediul Facebook. Astfel judecătoarea Rodica Berdilo care a examinat dosarul a calificat acest comportament drept agitație electorală.

Drept reacție, PAS și Platforma DA au acuzat guvernarea că ar sta în spatele deciziei judecătorești. Pe de altă parte, premierul Pavel Filip a negat orice implicare a autorităților în luarea deciziei de către instanță, declarând că această situație este total în defavoarea PDM – mai ales acum în an electoral.

Amintim că alegerile locale din Capitală au fost organizate înainte de termen pentru funcția de primar, după ce fostul edil, Dorin Chirtoacă, a demisionat în luna februarie, fiind cercetat într-un dosar de corupție. De menționat că și Dorin Chirtoacă a participat la protestul organizat ieri de Maia Sandu și Andrei Năstase.

loading...

Comments are closed.