Alte știri

Curtea de Apel Chişinău a confirmat ilegalitatea acţiunilor Bemol împotriva Danube Logistics

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prin prezentul comunicat, Danube Logistics face referire la declaraţiile eronate ale societăţii Bemol care au fost postate săptămâna aceasta pe mai multe site-uri de ştiri.

Astfel, la 14 octombrie 2020, Curtea Districtuală din Amsterdam a stabilit printr-o hotărâre provizorie emisă în prima instanţă că acţiunile contestate ale Bemol împotriva societăţilor Danube Logistics SRL şi Danube Logistics Holding BV ţin de jurisdicţia Republicii Moldova.

În acest context, Danube Logistics comunică, că la 22 octombrie 2020 Curtea de Apel Chişinău a emis o decizie irevocabilă prin care a confirmat că tentativa societăţii Bemol de a urmări o parte din plăţile de dividende ale Danube Logistics SRL către asociatul său olandez Danube Logistics Holding BV constituie o încălcare a legislaţiei în vigoare a Republicii Moldova.

Bemol a întreprins încercări de a urmări plăţile de dividende ale Danube Logistics SRL către Danube Logistics Holding BV în baza unei pretenţii financiare înaintate împotriva dlui Thomas Moser. Această pretenţie, care este actualmente contestată de către Moser la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, nu are nicio legătură cu societatea Danube Logistics SRL şi cu asociatul olandez al acesteia. Danube Logistics Holding BV şi Danube Logistics SRL nu au fost parte la procesele de judecată dintre Bemol şi Moser. Dl Moser nu este nici asociat al Danube Logistics SRL şi nici asociat al Danube Logistics Holding BV, dat fiind faptul că proprietarul unic al Danube Logistics Holding BV este o altă societate olandeză.

Prin urmare, Curtea de Apel Chişinău a concluzionat în mod corect că activele societăţii Danube Logistics Holding BV nu sunt active care îi aparţin lui Moser şi că datoriile sale nu sunt şi datorii ale Danube Logistics Holding BV.

În afară de societăţile Danube Logistics SRL şi Danube Logistics Holding BV, şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) la fel a contestat cu apel acţiunile ilegale ale societăţii Bemol.

Conform unui acord de participaţiune şi partajare a beneficiilor economice, BERD este titularul dreptului asupra 65% din veniturile din dividendele distribuite şi din vânzările părţilor sociale aferente participaţiunii deţinute de Danube Logistics Holding BV în cadrul Danube Logistics SRL.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.