Curtea de Apel Chișinău respinge cererea de anulare a deciziei de revocare a lui Alexandr Stoianoglo

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea lui Alexandr Stoianoglo de a anula decizia Consiliului Suprem al Procurorilor de revocare a acestuia din funcția de procuror general, transmite IPN.

„Ședința a avut loc. S-a respins cererea avocatului de examinare a cauzei în ședință publică. Examinarea cererii de suspendare a fost însușită cu soluția aspectelor ce țin de inadmisibilitatea acțiunii. Cererea înaintată de Stoinoglo Alexandr a fost declarată inadmisibilă”, se arată în informația publicată pe site-ul Curții de Apel Chișinău.

Decizia Consiliului Superior al Procurorilor a fost contestată în Curtea de Apel în ziua arestării lui Stoianoglo.

Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pe 5 octombrie, fiind escortat din sediul Procuraturii Generale de către mascații de la Serviciul de Informații și Securitate. Procurorul de caz Victor Furtună a solicitat arest pentru un termen de 30 de zile, cu plasare în izolatorul de detenție. Însă magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au decis ca Alexandr Stoianoglo să fie plasat în arest la domiciliu.

Alexandr Stoianoglo este acuzat de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent și favorizarea unui grup criminal organizat. Procurorul general suspendat pledează nevinovat. Actualmente acesta se află în arest la domiciliu, iar astăzi instanța urmează să decidă dacă îi este prelungită măsura preventivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share