Externe

Curtea de Justiție a UE are trei judecători noi și un avocat general. Cine sunt aceștia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanții guvernelor statelor membre UE au numit astăzi trei judecători și un avocat general la Curtea de Justiție, informează Telegraph.md cu referire la comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, astăzi au fost desemnate următoarele persoane:

Koen Lenaerts (Belgia) a fost numit judecător în perioada 7 octombrie 2021 – 6 octombrie 2027 ca parte a reînnoirii parțiale a componenței Curții de Justiție. Mandatul a 14 judecători și 6 avocați generali ai Curții de Justiție va expira la 6 octombrie 2021.

Ineta Ziemele (Letonia) a fost numită judecătoare în perioada 7 septembrie 2020 – 6 octombrie 2024 în urma demisiei dlui Egils Levits.

Jan Passer (Republica Cehă) a fost numit judecător în perioada 6 octombrie 2020 – 6 octombrie 2024 în urma demisiei domnului Jiří Malenovský.

Athanasios Rantos (Grecia) a fost numit avocat general în perioada 7 septembrie 2020 – 6 octombrie 2021, după retragerea Regatului Unit din UE.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene este formată din două instanțe: Curtea de Justiție și Tribunalul.

Judecătorii și avocații generali sunt numiți de comun acord de către guvernele statelor membre, după consultarea unui grup responsabil cu emiterea unei opinii cu privire la aptitudinea potențialilor candidați de a îndeplini atribuțiile în cauză.

loading...

Comments are closed.