Externe

Cutremur devastator. Cel puțin 304 morți și stare de urgență în Haiti

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un cutremur cu magnitudine 7,2 s-a produs sâmbătă în vestul statului Haiti din arhipelagul Caraibelor, la circa 100 de kilometri de capitala Port au Prince, anunță institutul american US Geological Survey. Seismul a fost la mică adâncime și există temeri că puterea lui devastatoare a lăsat un număr mare de victime, în condițiile în care numeroase clădiri s-au dărâmat.

USGS a încadrat cutremurul la categoria „violent”, care pe scara sa înseamnă al doilea cel mai ridicat nivel. De asemenea, institutul american a emis „alertă roșie” atât în ceea ce victimele, cât și pierderile economice.

Cutremurul a fost mai puternic şi s-a produs la o adâncime mai mică decât cutremurul cu magnitudine 7 care a lovit Haiti în urmă cu 11 ani și care a dus la moartea a aproape 200.000 de oameni, a pus la pământ clădiri şi a lăsat numeroase persoane fără adăpost.

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, Haiti ar putea fi lovit în zilele următoare de furtuna tropicală Grace, potrivit CNN. Vântul va bate cu putere și ploile abundente ar putea provoca inundații.

Haiti a fost zguduită recent și de alte crize, foamete, pandemie, dar și de asasinarea președintelui său, Jovenel Moise.

loading...

Comments are closed.