Oficial

CUTREMURĂTOR // O fetiță de 10 ani s-a înecat într-un iaz din raionul Râșcani

Pinterest LinkedIn Tumblr

În dimineața zilei de 31 iulie salvatorii au extras din apă corpul neînsuflețit a unui copil care s-a înecat într-un bazin acvatic în nordul țării, transmite Telegraph.md

Apelul la serviciile de urgență a fost înregistrat pe data de 30 iulie la ora 22:18.  Potrivit informațiilor preliminare, o fetiță de 10 ani s-ar fi înecat în timpul scăldatului  într-un bazin acvatic din localitatea Corlăteni, raionul Râşcani.

Pentru efectuarea lucrărilor de căutare pe apă la fața locului a intervenit un echipaj de salvatori. În urma căutărilor subacvatice cadavrul minorei a fost depistat către ora 07:30 în dimineața zilei de 31 iulie fiind recuperat la mal de scafandrieri de la o adâncime de trei metri.

Circumstanțele cazului urmează a fi investigate de organele de drept.

În acest context, IGSU îndeamnă repetat maturii să-și monitorizeze strict minorii și să nu le permită scăldatul, dar și aflarea acestora de unii singuri în preajma lacurilor și râurilor din țară.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, 54  persoane inclusiv 5 minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

Citește și: Averea deputatului PAS Dumitru Alaiba va fi verificată de ANI și Procuratura Generală

loading...

Comments are closed.