Dan Perciun susține proiectul de lege care interzice candidatura la alegeri a fruntașilor partidelor scoase în afara legii

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dan Perciun, a exprimat sprijinul său ferm față de un proiect de lege propus, care vizează interzicerea candidaturii la alegeri a liderilor partidelor politice scoase în afara legii. Potrivit declarațiilor sale, acest proiect de lege este o inițiativă necesară pentru a clarifica consecințele deciziei Curții Constituționale și pentru a restabili încrederea în sistemul judiciar al Republicii Moldova.

VDIEO // Ilan Șor anunță crearea Fundației „ȘOR” pentru dezvoltarea democrației și susținerea mass-mediei independente

Perciun a subliniat că măsura propusă va fi votată înaintea alegerilor locale, evidențiind importanța implementării de consecințe clare pentru cei care au fost implicați în conducerea unui partid politic scos în afara legii. Propunerea se referă, de asemenea, la persoanele care au candidat pe listele acestor partide sau care au ocupat funcții de demnitate publică după participarea la un scrutin electoral din partea acestor formațiuni politice.

Deputatul PAS a caracterizat măsura ca fiind “extraordinară”, recunoscând că situația actuală a Republicii Moldova și amenințările hibride cu care se confruntă țara necesită acțiuni ferme. El a făcut referire la partidul în cauză drept o “grupare criminală organizată” și a subliniat că aceasta reprezintă, posibil, cea mai mare amenințare la adresa securității naționale în prezent.

Total
0
Shares
Total
0
Share