Danemarca anunță noi măsuri de lockdown, inclusiv închiderea școlilor

Autoritățile anunță noi măsuri de lockdown în Danemarca din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu Covid-19 în ultima perioadă. Potrivit premierului danez Mette Frederiksen, restricțiile suplimentare inclusiv închiderea restraurantelor, a barurilor, dar și suspendarea cursurilor în școli. 

Potrivit Reuters, citată de Agerpres, Ministrul Sănătății susține că principalul vector al transmiterii virusului SARS-CoV-2 în ultima perioadă îl reprezintă tinerii, cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani, iar măsurile sunt menite să limiteze riscul de răspândire.

începând din 9 decembrie, barurile, restaurantele, muzeele şi cinematografele din 38 de municipalităţi, inclusiv Copenhaga, Aarhus şi Odense, vor rămâne închise, iar elevii din învăţământul gimnazial şi liceal şi studenţii vor urma doar cursuri online. Noile restricţii vor rămâne în vigoare până la 3 ianuarie.

”Intrăm într-o nouă fază a epidemiei, o fază în care vedem o creştere exponenţială a infecţiei”, a declarat ministrul sănătăţii danez Magnus Heunicke într-o conferinţă de presă.

Danemarca a înregistrat la ultima raportare de luni, 7 decembrie, 2.026 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cu un total de 92.629 de infectări. Noutatea este dată de principalul vector de transmitere a noului coronavirus, reprezentat de tinerii cu vârste între 15 şi 25 de ani din 17 districte din zona capitalei Copenhaga, potrivit ministrului sănătăţii danez.

Total
0
Shares
Total
0
Share