Alte știri

Danemarca plănuieşte continuarea reluării activităţilor, pe baza unui „paşaport COVID”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autorităţile daneze au convenit o relaxare a măsurilor începând din aprilie, când se vor putea redeschide frizeriile, centrele de spa şi alte servicii, urmate în luna mai de restaurante şi săli de cinema, cu condiţia deţinerii unui „paşaport COVID”.

Danemarca s-a redeschis gradual pe fondul scăderii ratei de infectare în urma măsurilor de lockdown introduse în decembrie pentru a limita răspândirea unei variante mai contagioase a virusului.

Conform planului convenit luni seară cu parlamentul, începând din 6 aprilie mai mulţi elevi vor putea reveni în şcoli, iar frizeriile, saloanele de tatuaj şi alte servicii vor putea funcţiona din nou.

Multe dintre planurile de deschidere depind de utilizarea unei aşa-numit ‘paşaport corona’, care arată că deţinătorul a fost vaccinat, a trecut prin infecţie sau are un test negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Mall-urile se pot redeschide la 21 aprilie, iar cinematografele, sălile de concerte şi restaurantele îşi vor putea relua activitatea la începutul lunii mai.

Guvernul a mai anunţat că va extinde actualele pachete de ajutor economic până în iulie.

Danemarca a raportat 226.277 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 2.402 de decese asociate de la debutul pandemiei.

Sursa: Agerpres

loading...

Comments are closed.