Politic

Daniel Ioniță: Urmărim fiecare leu cheltuit din banii acordați de către România Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

România urmărește până la fiecare leu modul cum sunt cheltuiți banii pe care îi acordă Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Monitorizăm cu atenție absolut toate proiectele care au fost finanțate cu bani din partea Guvernului României. Mai mult, avem rapoarte de audit pe absolut toate proiectele finanțate și atunci când constatăm nereguli nu ezităm în a semnala aceste nereguli și a solicita inclusiv banii înapoi pe anumite dosare”, a declarat diplomatul.

Potrivit lui, există situații în care România a solicitat cel puțin o parte din bani înapoi pentru faptul că respectivele contracte nu au fost îndeplinite conform angajamentelor asumate de cele două părți. „Și la noi banii aceștia sunt monitorizați strict de Curtea de Conturi din România și noi suntem obligați ca banii de la contribuabilul român să fie cheltuiți în conformitate cu scopul pentru care au fost alocați”, a afirmat ambasadorul.

Potrivit lui, proiectele pe care le dezvoltă România în Republica Moldova sunt destinate tuturor cetățenilor Moldovei, indiferent de limba pe care o vorbesc, etnia sau locul în care trăiesc. „Asta a fost o condiție pe care am încercat să o punem și să o urmărim, o condiționalitate pe care am urmărit-o cu strictețe”, a adăugat Daniel Ioniță.

loading...

Comments are closed.