Date biografice din activitatea noului magistrat de la Curtea Constituțională, Artur Reșetnicov: De la profesor la director al SIS-ului

judecatori curtea constitutionala, deputati pdm, deputati comunisti, justitia in moldova, artur resetnicov, judecatori moldova

Deputatul Artur Reșetnicov a fost desemnat astăzi de către Guvernul Republicii Moldova în funcția de judecător al Curții Constituționale. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul ședinței cabinetului de miniștri.

Se propune candidatura domnului Artur Reșetnicov în funcția de judecător la Curtea Constituțională, pentru un termen de şase ani. Reșetnicov corespunde condițiilor pentru numire prevăzute de legislația în vigoare. Are pregătire juridică superioară, o înaltă competență profesională și vechimea necesară în activitatea juridică”, a specificat la începutul şedinţei secretarul general al guvernului, Liliana Palii.

Artur Reşetnicov s-a născut pe 11 noiembrie 1975 în oraşul Ocniţa. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova. După absolvirea facultății, a fost încadrat în învățământul universitar ca lector la Facultatea de drept a Universității de Stat din Moldova (1997-2001), activând în paralel și ca avocat (din 1998). Începând din anul 2001 este cooptat în Aparatul Președintelului Republicii Moldova, îndeplinind funcțiile de șef al Direcției generale, consilier pe probleme juridice, șef al Direcției drept și relații publice.

Artur Reșetnicov a publicat mai multe lucrări în domeniul dreptului, cum ar fi monografia „Statistica juridică”, precum și o serie de articole științifice în domeniul dreptului penal, criminalisticii și statisticii. În martie 2007, el s-a înscris la cursurile de doctorat în științe juridice, specialitatea drept penal, sub coordonarea științifică a prof. dr. habilitat Sergiu Brânză. Teza sa de doctorat are ca titlu „Documentul fals ca obiect material, produs și mijloc de săvîrșire a infracțiunii”.

La data de 1 noiembri 2017, Reșetnicov a fost desemnat printr-o hotărâre a Parlamentului Republicii Moldova în calitate de director al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova. Funcția a fost deținută până în anul 2009.

Artur Reșetnicov deține cetățenia română, și a fost unul din deputații care au susținut înlocuirea sintagmei de „limba moldovenească” cu cea de „limbă română”.

Total
0
Shares
Total
0
Share