Datele CNAMUP: 75 de copii au fost victime ale accidentelor rutiere produse în luna iunie 2024

Zilnic, traficul rutier în țară prezintă riscuri semnificative pentru viața și sănătatea populației. Doar în luna iunie 2024, echipele de asistență medicală urgentă au fost implicate activ în salvarea persoanelor care au avut de suferit în urma a 302 accidente rutiere. Informăm că 382 persoane, dintre care 75 copii au devenit victime ale accidentelor rutiere în perioada dată.

După acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital, în funcție de gravitatea cazurilor, 312 pacienți, inclusiv 64 minori, implicați în accidentele rutiere au fost transportați la spitalele din țară pentru tratament specializat în condiții de staționar.

Intervenția ambulanței a fost solicitată pentru a deservi accidentele rutiere produse în următoarele regiuni ale țării: Centru – 226; mun. Chișinău – 140; Nord – 96; Sud 40 și UTA Găgăuzia – 20.

Fiecare misiune reflectă dedicarea și profesionalismul echipelor AMU, care au depus eforturi considerabile în acordarea asistenței medicale de urgență la locul solicitării, cât și transportarea pacienților în condiții sigure.

În acest context, IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească susține că este imporant să conștientizăm pericolele la care ne expunem dacă ignorăm regulile de circulație și îndeamnă toți participanții la trafic să respecte și să manifeste o atitudine responsabilă.

Rețineți că, în cazul unu accident rutier, sunați imediat 112 pentru a solicita intervenția ambulanței.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share