Datele IGP: Peste 170 de șoferi au încercat să mituiască polițiștii în primele șase luni ale anului 2024

Pe parcursul a șase luni ale anului 2024, Inspectoratul General al Poliției a înregistrat 170 de cazuri de denunțare a tentativelor de mituire a polițiștilor de către cetățenii aflați în conflict cu legea, în vederea eschivării acestora de la răspunderea juridică.

Potrivit sursei citate, cele mai răspândite cazuri de corupere activă se comit în domeniul rutier. Astfel, conducătorii auto obișnuiesc să propună polițiștilor mijloace financiare de la zeci până la mii de lei, în valută națională sau străină, pentru a nu fi documentați pentru comiterea diverselor încălcări cum ar fi, conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, încălcarea limitei de viteze, lipsa permisului de conducere, neacordarea priorității pietonilor sau cicliştilor, transportarea minorului fără scaun special.

Urmare a raportării imediate a denunțurilor de către angajații Poliției, au fost inițiate 135 de cauze penale pentru comiterea infracțiunii de „corupere activă”, iar cetățenii riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani și amendă până la 200 000 de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share