Datele INJ: 91 de candidați s-au înscris la concursul de admitere pentru funcțiile de judecător și procuror

Înscrierea la concursul de admitere 2024 pentru cursurile de formare inițială a candidaților la funcții de judecător și de procuror s-a încheiat. În perioada 20 mai – 1 iulie 2024 a avut loc depunerea dosarelor în mod electronic, pe pagina web a Institutului Național al Justiției (INJ).

Potrivit Comisiei pentru organizarea și desfășurarea concursului de admitere, 91 de dosare au întrunit condițiile de participare.

Astfel, au fost acceptate 52 de cereri ale potențialilor candidați la funcția de judecător și 39 de cereri ale solicitanților de a deveni candidați la funcția de procuror.

Începând cu 15 iulie, concurenții vor susține testul psihologic eliminatoriu, proba scrisă (testul-grilă) și proba orală.

Menționăm că în acest an Consiliul Institutului Național al Justiției, în conformitate cu prognozele funcțiilor vacante furnizate de Consiliul Superior al Magistraturii și Consiliul Superior al Procurorilor, a scos la concursul de admitere 50 de locuri: 25 – pentru candidații la funcţia de judecător și 25 – pentru candidații la funcția de procuror.

Total
0
Shares
Total
0
Share