Alte știri

David Sassoli a fost ales președinte al Parlamentului European

Pinterest LinkedIn Tumblr

Europarlamentarul italian David Sassoli a fost votat președinte al Parlamentului European. Acesta va avea un mandat de doi ani și jumătate.

După acestă perioadă de timp, conducerea instituției va fi preluată de un reprezentant al Popularilor europeni, transmite digi24.ro

Urmăriți-ne și pe Telegram!

La șefia Parlamentului European au mai candidat și Ska Keller (Grupul Verzilor), conservatorul Jan Zahradil și Nigel Farage, liderul Partidului Brexit.

Sassoli, fost jurnalist de televiziune, este cunoscut în Italia, dar nu și în afara țării, potrivit Politico.eu. În mandatul precedent, el a fost vicepreședinte al Parlamentului European și a prezidat mai multe ședințe de plen, la Strasbourg.

El nu și-a anunțat intenția de a candida ieri, în timp ce liderii europeni negociau funcțiile de la vârful UE. Șefii de stat și de guvern ai țărilor membre au respins, ieri, varianta Serghei Stanișev, președintele solicialiștilor europeni, pentru funcția de șef al Parlamentului European.

Sassoli este membru al Partidului Democrat din Italia, iar delegația acestuia este a doua ca mărime din grupul socialiștilor și democraților din PE.

Votul vine după ce, la capătul unui summit-maraton, Ursula von der Leyen a fost propusă oficial pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, iar Charles Michel pentru funcţia de preşedinte al Consiliului European. Pentru funcţia de Înalt reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate a fost propus oficial Josep Borrell Fontelles, ministrul de Externe al Spaniei şi fost preşedinte al Parlamentului UE.

loading...

Comments are closed.