Alte știri

De 1 septembrie poliția va asigura securitatea elevilor în zona instituțiilor școlare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul General de Poliție, de 1 septembrie, tradițional, va desfăşura activităţi cu caracter educativ-preventiv dedicate prioritar elevilor care pentru prima dată vor păşi pragurile instituţiilor de învăţământ din ţară.

Echipaje mixte de polițiști ai Serviciului securitate publică și Inspectoratului Național de Patrulare vor fi prezente în zona instituțiilor școlare în intervalele orare în care va avea loc intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, dar și la careurile festive.

Astfel, poliția atenționează conducătorii auto să atragă o atenție deosebită la trecerile de pietoni, în special, în preajma instituțiilor de învățământ, să acorde prioritate micilor pietoni și să respecte regulile de circulație.

Pentru un drum spre școală și spre casă în siguranță, poliţia recomandă elevilor:

  • să circule numai pe trotuare;
  • să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere;
  • să traverseze strada după ce s-au asigurat temeinic, doar la trecerile semaforizate și doar la culoarea verde a semaforului;
  • acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor şi cât mai aproape de marginea acestora.

Totodată, poliția oferă și câteva recomandări pentru părinți:

  • supravegheaţi în permanenţă modul în care copiii respectă regulile de deplasare pe drumul public;
  • amintiţi-le mereu regulile de circulaţie şi importanţa respectării acestora, prin oferirea unor exemple de bună conduită în trafic.
loading...

Comments are closed.