De 4 ori într-un singur an! Moldova are parte de un record al scumpirii energiei electrice pentru consumatorii finali

Expertul economic Veaceslav Ioniță susține că Moldova are parte de un record al scumpirii energiei electrice pentru consumatorii finali, în acest an. „Timp de 22 de ani, tarifele în Moldova au cunoscut o majorare de doar 2 ori de la 0,74 lei/kWh în 2000 la 1,51 Lei/kWh în martie 2022. În acest an, în 8 luni, tariful la energie electrică riscă să se majoreze de 3 ori în 4 majorări consecutive”, precizează expertul, scrie unimedia.info

„Vedeți evoluția tarifelor la energia electrică în Moldova. Dacă ANRE aprobă majorarea de tarife, atunci aceasta va fi a 4-a majorare din acest an, record absolut pentru Moldova. Până acum, tarifele se modificau nu mai des de odată pe an, inclusiv am avut reduceri de tarife.

Timp de 22 de ani, tarifele în Moldova au cunoscut o majorare de doar 2 ori, de la 0,74 lei/kWh în 2000 la 1,51 Lei/kWh în martie 2022.

În acest an, în 8 luni, tariful la energie electrică riscă să se majoreze de 3 ori în 4 majorări consecutive. Cel mai probabil, vom avea 6,03 lei/kWh pentru Red-Nord și 4,88 lei/kWh Premier-Energy”, a subliniat Veaceslav Ioniță.

Premier Energy cere ANRE să aprobare un tarif de 4,88 lei/kWh la energia electrică pentru consumatorii casnici. Solicitarea a fost publicată pe pagina Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică și va fi examinată astăzi, începând cu ora 17:00.

Totodată, consumatorii din nordul țării ar putea plăti, pentru curentul electric, un tarif de 6,03 lei/kwh. Asta dacă ANRE va aproba solicitarea venită din partea S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord”.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share