De anul viitor, CNAM va evalua calitatea serviciilor acordate pacienților de instituțiile medicale și farmaceutice

Spitalele și farmaciile din țară vor fi verificate inopinat pe parcursul anului viitor, iar pacienții vor putea depune petiții dacă vor fi nemulțumiți, a declarat astăzi directorul general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Ion Dodon.

Potrivit acestuia, reprezentanții CNAM vor evalua calitatea serviciilor acordate pacienților de instituțiile medicale și farmaceutice și vor documenta cazurile de încălcare a drepturilor acestora.

„Să verifice dacă de exemplu sunt rânduri mari sau dacă pacientului nu i se acordă serviciile medicale, dacă pacientul este trimis la o altă instituție sau în alt mod i se încalcă drepturile. Orice pacient va avea posibilitatea să depună o petiție în scris și să facă apel telefonic la CNAM pentru a deplânge pretinsele acțiunile ilegale în privința sa ”, a declarat Ion Dodon.

Directorul general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Ion Dodon, a mai declarat că de anul viitor va fi extinsă lista medicamentelor compensate și va fi lansat sistemul electronic de prescriere a rețetelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share