Politic

„De-aș mai duce-o pân’ la toamnă”. Analiștii politici apropiați de Andrei Năstase ironizează pe seama deciziei luate de Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Analiștii apropiați de Andrei Năstase și Platforma DA încearcă să critice decizia de amânare a Partidului Acțiune și Solidaritate în a spune o decizie cu privire la susținerea unui candidat comun al opoziției sau a înaintării unui candidat propriu.

Printre aceștia îi putem enumera pe Victor Ciobanu, Ștefan Gligor, Alexei Tulbure, sunt doar unele exemple de persoane apropiate Platformei DA care nu doar nu sunt de acord cu întârzierea unei decizii din partea PAS-ului dar se mai și exprimă în public.

Primul a început această „campanie” analistul și avocatul Ștefan Gligor, unul din inițiatorii campaniei împotriva sistemului electoral mixt. Într-o postare pe Facebook, acesta și-a eprimat speranța că negocierile și discuțiile asupra susținerii unui candidat comun să se termine măcar cu o lună înainte de alegeri.

În comentarii la postare acesta a fost susținut și de colegul său din cadrul proiectului antimixt, Valeriu Pașa care ironic a spus că negocierile de s-ar termina „măcar cu o lună după”. În aceeași grilă de comentarii mai apare și fostul ambasador al Republicii Moldova la ONU, aprig susținător al Platformei DA încă din perioada protestelor masive, Alexei Tulbure. Acesta din urmă o critică pe Maia Sandu de faptul că s-ar fi așezat la masa de negocieri cu oamenii lui Plahotniuc, deși în trecut a spus că nu o va face niciodată.

La rândul său, analistul politic Victor Ciobanu a caracterizat masa rotundă a celor 8 partide de opoziție ca fiind „o grămadă de idioți utili”. Mai târziu, Victor Ciobanu a scris pe propriul profil „De-aș mai duce-o pân* la toamnă…” referindu-se la decizia PAS-ului de a amâna o declarație oficială în privința susținerii unui candidat comun.

Totodată, reprezentanții Platformei DA, Liviu Vovc și Inga Grigoriu prezenți la dezbaterea publică organizată pe Facebook au declarat că Platforma DA a înaintat candidatul pentru primărie și se pregătește asiduu de alegeri. Iar masa rotundă care a avut loc ieri, nu este de fapt o rundă de negocieri. Agenda Platformei DA a fost stabilită deja și nu vor fi adoptate schimbări, „Dacă cineva crede că ne poate crea agenda – greșește. Platforma DA și-a anunțat anterior candidatul” a spus Inga Grigoriu.
loading...

Comments are closed.