Actual

De astăzi este funcțional serviciul online de eliberare a permiselor de aflare în zona de frontieră

Pinterest LinkedIn Tumblr

De astăzi este funcțional Sistemul Informațional E-PERMIS din gestiunea Poliției de Frontieră, fiind un serviciu online de eliberare a permiselor de aflare în zona de frontieră. Astfel, cetățenii vor putea depune cererea în format electronic și nu vor mai fi obligați să dețină asupra lor permisele de aflare în zona de frontieră pe suport de hârtie, iar polițiștii de frontieră vor putea verifica existența și valabilitatea actelor respective în regim online.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Prestarea serviciilor de la distanță va oferi o multitudine de avantaje pentru cetățeni, prin economisirea timpului și a resurselor necesare deplasării în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră pentru depunerea cererilor și respectiv ridicarea permiselor.

La fel, va oferi posibilitatea cetățenilor de a accesa E-PERMIS din orice colț al țării și inclusiv de pe dispozitivele telefoanelor mobile conectate la rețeaua internet. Depunerea cererii sau informarea autorității de frontieră privind intenția de a vizita o locație aflată la frontiera de stat va fi rapidă și accesibilă.

Accesarea sistemului va fi posibilă de pe site-ul oficial al Poliției de Frontieră, la capitolul Informații utile, rubrica „E-Permis” sau acces direct pe link: epermis.border.gov.md. Pe pagină sunt active mai multe tipuri de servicii, iar pentru utilizatori este și un ghid privind etapele de obținere a permisului electronic de acces în zona de frontieră. Totodată, pentru cetățeni este pus la dispoziție un număr de contact: 022.264.562, unde ofițerii Direcției regim și ordine publică o să ofere consultații despre corectitudinea îndeplinirii online a permiselor.

De menționat că modernizarea procedurilor de acces în zona de frontieră vine în contextul implementării Programului de Management Integrat al Frontierei ca parte a Strategiei de dezvoltare a domeniului de Afaceri Interne și se încadrează în Strategia de transformare digitală a Republicii Moldova pentru anii 2023–2030.

Pe parcursul anului 2022 Poliția de Frontieră a eliberat un număr de 24 145 de premise de acces în zona de frontieră, 482 de permise pentru ambarcațiuni, 3 067 de avize pentru vânătoare, 229 de autorizații de activitate în zona de frontieră și alte 37 de premise de activitate în punctele de trecere a frontierei.

loading...

Comments are closed.