Social

De ce a ajuns o femeie la urgențe din cauza țigărilor electronice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fumatul țigărilor electronice devine mai popular pe zi ce trece, iar producătorii se jură că dispozitivele sunt sigure și mai puțin dăunătoare. Însă un nou incident contrazice marketing-ul companiilor producătoare.

Revista „Pediatrics” a publicat o analiză a cazului unei tinere de 18 ani din Pennsylvania care a dezvoltat o afecțiune numită „wet lung” (plămân umed), după ce a fumat dintr-o țigară electronică timp de trei săptămâni. Fata a dezvoltat pe parcurs o tuse și niște senzații ciudate de înjunghiere care au fost atât de supărătoare încât tânăra a ajuns la urgențe.

Doctorii de la  Pittsburgh Medical Center au descoperit că tânăra întrunea toate criteriile sindromului de detresă respiratorie acută. În cele din urmă, tânăra a fost intubată pentru a elimina acumularea din plămâni. Unul dintre doctorii ei, Daniel Weiner, a declarat că ea era incapabilă să obțină destul oxigen din plămâni și a cerut un ventilator mecanic, care a ajutat-o până când i s-au recuperat plămânii.

Se pare că inhalarea de substanțe chimice a cauzat pneumonia anormală sau „plămânul umed”, potrivit spuselor medicului Casey Sommenfeld, autorul studiului. Acesta a declarat că substanțele chimice din e-țigarete au cauzat leziunile pulmonare și inflamația.

Cu toate acestea, medicii au aflat mai târziu că femeia a raportat că a avut o formă ușoară de astm, iar studiile arată că utilizarea e-țigărilor poate fi o problemă pentru cei care suferă de această boală.

Dacă circumstanțele acestui caz nu te-au impresionat, ar trebui să știi că recent a avut loc un incident mult mai tragic decât cel al acestei tinere. Un american a fost omorât de o țigară electronică, pentru că dispozitivul a explodat. Bărbatul, Tallmadge D’Elia se afla acasă, în St. Petersburg, Florida, când țigara a explodat, potrivit lui William A. Pellan, directorul investigațiilor medicale de la Pinellas Country. Acesta a spus că bărbatul a murit din cauza unei răni la cap, iar în momentul în care a fost găsit prezenta arsuri pe 80% din suprafața corpului.

loading...

Comments are closed.