Social

De ce căciula sau fesul are mereu un moț în vârf! Doar marinarii știau secretul!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu siguranță ai observat că aproape orice căciulă sau fes vine la pachet și cu un moț pufos, menit să înfrumusețeze modelul. Totuși, povestea acestui ciucure este una cât se poate de neașteptată!

Când vine sezonul rece, pe stradă încep să apară tot mai multe persoane care poartă un fes sau o căciulă cu moț. Dacă ai crezut că totul ține de model, atunci te-ai înșelat amarnic, scrie a1.

Inițial, acest ciucur a făcut parte din uniformele militarilor unguri, iar moda s-a răspândit și la alte state europene, ajungând să atragă atenția chiar și măritului Napoleon. Era un mod de a arăta din ce regiment venea și ce rang deținea fiecare  soldat în parte.

În multe țări din America de Sud, oamenii purtau astfel de moațe colorate în cap pentru a-și arăta rangul social sau statul.

Totuși, marinarii sunt cei care au găsit o utilitate majoră pentru acest moț. Aceștia purtau adesea fes pentru a simți mai bine dacă se află vreun obiect deasupra capului de care trebuie să se ferească sau pentru a atenua durerile produse de diferite lovituri, mai ales atunci când mările erau agitate.

Acum, rolul moțului de la căciulă sau fes este mai degrabă decorativ, dar cu siguranță istoria sa este una surprinzătoare.

loading...

Comments are closed.