Social

De ce e atât de greu să găsim un taxi în Chișinău? Iată explicația

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce ieri (16.08), mai mulți internauți s-au plâns pe Facebook că întâmpină dificultăți în a găsi un taxi prin aplicația unei companii locale de taxi, iar acest fapt s-ar datora numărului mic de șoferi care au rămas să presteze servicii de taximetrie, compania în cazuă a venit cu o reacție oficială. Compania a recunoscut că timpul de identificare a unui taxi liber, în perioada lunii august, a crescut față de lunile precedente, însă, spune că este o situație caracteristică pentru această perioadă în fiecare an, transmite bani.md.

Situația dată, în care pasagerii sunt nevoiți să aștepte mai mult decât de obicei un taxi, se datorează numărului mare de oameni care vin în R. Moldova în luna august, traficului intensiv de pe străzi, dar și șoferilor care își iau concedii în acest an. În același timp, compania a evitat să confirme sau să infirme spusele internauților privind majorarea „planului” pentru taximetriști.
 
„Într-adevăr, timpul de identificare a unui taxi liber în perioada lunii august a crescut esențial, față de lunile precedente. Situația dată este una care se repetă în fiecare an, fiind cauzată în mare parte de 3 factori de bază:
 
1. Luna august este perioada când mulți dintre oamenii dragi nouă revin acasă, din afara țării, ceea ce crează un flux mai mare de trafic în oraș, dar și o solicitare mai sporită față de serviciile de taximetrie. Astfel, în luna august, comenzile de taxi prin aplicația (X) se dublează față de lunile iunie-iulie.
 
2. Organizarea circulației și a activităților de reparație a drumurilor este o problemă cu care ne confruntăm practic zilnic de mai mult timp. Din cauza ambuteiajelor excesive, timpul de efectuare a comenzilor se mărește esențial, ceea ce duce la imposibilitatea de a accepta toate comenzile active din aplicație.
 
3. Tradiționalele concedii din luna august nu sunt o excepție nici pentru domeniul de taximetrie. Mulți dintre șoferii companiilor partenere ai companiei de taxi au decis să-și planifice mult așteptata vacanță în perioada dată, ceea ce creează un regim mai încărcat de lucru. 
 
Chiar și așa, toți taximetriștii care activează cu ajutorul aplicației se dedică la maxim pentru a asigura fiecărui pasager o călătorie cu taxiul”, transmite compania de taxi. 
caut taxi in chisinau, taxi 14999, servicii de transport moldova
loading...

Comments are closed.