De ce nu poți trece de etapa de amator la jocul de Poker?

De ce nu poți trece de etapa de amator la jocul de Poker?

Să fii amator la jocurile de poker nu este o etichetă înjositoare. De fapt, nu este nici măcar o etichetă când vine vorba despre alegerile dintr-un casino online, căci până la urmă totul ține de experiență și de modul cum ai evoluat de-a lungul timpului. Iar dacă schimbările nu prea au fost notate și notabile posibil să fie și din cauză că nu prea ai ieșit din zona de confort și nici nu prea ți-ai asumat prea multe riscuri, cât să te schimbi tu dar și rezultatele jocului. Iar tocmai această satisfacție cu rezultate mulțumitoare este una care se obține greu, dar nu este una imposibilă de atins. Poți avansa destul de ușor din postura de amator la cea de profesionist, dacă alegi să abordezi altfel jocurile de poker și înțelegi că nu totul ține de a face acțiuni repetitive care duc în același punct. Iată ce poți face în acest sens, începând cu schimbarea metodelor de joc – mai jos găsești câteva detalii faine care te vor ajuta, dacă accepți schimbările și abordările.

Folosești doar strategii complicate

Printre cele mai întâlnite greșeli în cadrul jocurilor de poker este crezul că strategiile cele mai complicate și complexe au șansele cele mai bune să dea randamentul dorit. Doar că nu prea este nevoie să apelezi la chestiuni pe care, poate, nici măcar nu le înțelegi și chiar te pui singur în dificultate, când poți apela la tactici simple, menite să te facă să avansezi cu pași mărunți. Dar nu rămâne la acestea, căci la un moment dat trebuie să faci niște schimbări, căci doar așa ai și posibilitatea să faci să-ți fie mai bine. Pe scurt, nu rămâne blocat pe niște idei, încearcă mereu ceva nou și fii încrezător în tine.

Ți-e frică să dai fold

Foldul în poker este o decizie cât se poate de greu de luat, dar uneori destul de înțeleaptă, când știi că nu se poate mai bine de-atât, ci dimpotrivă. Concret, să dai fold înseamnă să renunți la mâna de cărți pe care o ai și vine la pachet cu conștientizarea faptului că beneficiul poate fi infinit mai mare decât riscul asumat, fără ca acesta să fie necesar. Această decizie nu trebuie catalogată drept ceva rușinos, ci dimpotrivă asumată ca un act de curaj, căci vine într-o situație recunoscută ca fiind pierdută. Se poate lua în situații precum atunci când sunt șanse mici de a se îmbunătăți mâna, când știi că nu ai o poziție bună de joc, când suspectezi că ai o mână mai slabă decât a adversarului. Vei recunoaște situația atunci când o vei întâlni, nu-ți face griji.

Ți-e frică să mărești miza

Posibil că această temere să vină și din nesiguranța a ceea ce crezi că știi sau cum să jonglezi cu ce informații deții. Cumva, deși te pricepi cât de cât la jocul de poker, tot ai niște rețineri în ceea ce privește ideea de a-ți asuma riscuri și de a crește miza, cât pentru a denota și încredere în fata celorlalți jucători. Dar asta ar impune și ideea de a-ți face temele și de a ști să respecți cărțile, să nu iei în derâdere jocul și să știi să arăți respect jucătorilor. Nu prea poți veni nonșalant cu creșterea mizei, când nu prea ai de ce să o faci, căci s-ar și putea interpreta greșit.

Prea multă practică, dar cu bani falși

Da, sunt site-uri unde ai posibilitatea să joci cu bani falși și să exersezi cât vrei, cum vrei, fără niciun fel de obligații la poker. Doar că, făcând jocurile doar așa, fără responsabilități, s-ar putea să iți dai seama că îți este dificil sa te dezici de lipsa de răspundere și să vrei să faci mereu doar astfel. Plus că nici adrenalina, acel entuziasm care vine la pachet cu tot ce implică necunoscutul, nu va fi la fel de fain, când nu faci altceva decât să joci și să nu-ți pese de ceea ce pierzi. Și ai fi tentat, până la urmă, să învinuiește platformele de joc că nu îți asigură experiență completă, când ești cam singurul vinovat că nu îmbrățișezi totul așa cum vine.

Nu te concentrezi suficient de mult

Ca orice lucru bun pe care vrei să îl faci, concentrarea este cheia succesului. Să nu ai mintea distrasă de la nimic, să fii axat doar pe ce ai de făcut și să nu fii perturbat de niciun factor, asta înseamnă că poți juca așa cum trebuie. Dacă vrei să îți îmbunătățești capacitățile de joc, începe prin a te asigura că mediul de joc este unul sigur și fără nimic care să îți distragă atenția (gălăgie, lumini, persoane) și că ți-ai și setat niște limite. Nu poți nici să te joci fără pauze, pentru că mintea nu mai funcționează la fel, dar nici controlul nu este mai ușor de coordonat.

Pe scurt, înainte de toate, trebuie să stabilești cât de serios vrei să tratezi jocul de poker și ce anume te aștepți să obții de la acesta. Doar tu știi ce îți dorești să obții: distracție, bani, experiență, să pierzi timpul? Cert este că, pe cât de serios tratezi tu această sarcina, pe atât de volatile vor fi și rezultatele. Să avansezi de la amator la profesionist nu este dificil, nu este imposibil, nu este interzis, nu este greu. Trebuie doar să vrei și să știi ce pași să faci pentru a obține acest lucru. Căci doar tu ai viziunea proprie asupra evoluției jocului și asupra traseului pe care tu îl urmezi.

Total
0
Shares
Total
0
Share