Alte știri

De ce oamenii care au alte boli și mor de coronavirus sunt trecuți că au murit de COVID-19 și nu de bolile pe care le aveau?

Pinterest LinkedIn Tumblr

De ce oamenii care au alte boli și mor de coronavirus sunt trecuți că au murit de COVID-19 și nu de bolile pe care le aveau? De unde-i statistica asta?

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Explicația vine de la Dragoș Galbur, absolventul Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţeanu”:

  • Dacă ai cancer și treci drumul și te lovește mortal o mașină, mori de cancer sau din cauza accidentului? Din cauza accidentului evident. Respectiv ești trecută ca victimă a accidentului rutier, nu ca victimă a cancerului, etc. Hai să ne închipuim că acea mașină e COVID-19! Poftim statistică.
  • Dacă ai diabet zaharat, spre exemplu, și urmezi toată viața tratamentul și regimul prescris de medic, poți trăi absolut normal până la 70-80 de ani. Dar dacă ai diabet zaharat și te-ai infectat cu COVID-19, iar diabetul zaharat îți afectează sistemul vascular și nu numai, iar COVID-19 e specialist în tromboze și alte nevoi, și te sparge până la urmă, apoi mori de diabet sau de COVID-19? Mori de COVID-19, pentru că virusul ți-a pus capac, nu diabetul! Poftim statistică.
  • Dacă suferi de HIV/SIDA și sistemul tău imunitar se ține doar pe imunosupresoare etc., și vine frumos COVID-19 și te pocnește la plămâni și-ți pornește frumos o pneumonie care îți pune capac. Mori de SIDA sau de COVID-19? De COVID-19. Poftim statistică.

”Oameni buni, nu stă dr. Cutărescu, după o zi petrecută în secția de terapie intensivă, în combinezon ermetic, pe care după ce-l dezbraci puți ca un cal sportiv, să-ți falsifice ție fișele medicale și statisticile ca să ai tu seara ce posta pe Facebook. Căutați-vă de treabă, serios!”, mai scrie Galbur.

Câți dintre moldovenii infectați cu COVID-19 se tratează la domiciliu și care este starea lor

loading...

Comments are closed.