Alte știri

De ce Slusari face lobby pentru o companie privată de asigurări

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rămas în afara marii politici, Alexandr Slusari, vicepreședintele Platformei DA, a decis să profite de scurta perioadă în care i-a mai rămas o oarecare vizibilitate publică și s-a apucat să-și aranjeze prosperitate pentru business-ul său, scrie bloggerul Eugeniu Luchianiuc.

”Cred că nu e pentru nimeni un secret că Slusari deține un agent de asigurări „RuralAsig” (vezi aici). Ceea ce nu știu mulți e despre legătura dintre „RuralAsig” și o altă companie de asigurări din Moldova „Intact Asigurări Generale”. Aceste doua companii au până și aceeași adresă: strada Maria Cebotari 55, din municipiul Chișinău.

Intermedierea asigurărilor în agricultură, mai ales când Slusari are conexiuni strânse de ani de zile cu acest sector, pare a fi o nișă destul de profitabilă.

Chiar dacă la moment este inexplicabil de ce anume Intact și nu altă companie, totuși se pare că Slusari ține mult la această colaborare.

Acum o săptămână, când Parlamentul îl audia pe Valeriu Chițan, Președintele CNPF, ultimul a venit cu o declarație destul de interesantă:
„Decizia ar fi fost luată de a fi demisă conducerea CNPF după 20 august, după ce am cerut și obligat o companie mare din Republica Moldova să efectueze auditul necesar până la 10 septembrie, întrucât de 4-5 luni este în întârziere cu prezentarea auditului și este în disoluție. Acest lucru a creat panică pentru cei conectați la această companie, motiv pentru care s-ar fi decis propunerea de a fi destituită actuala componență a CNPF”.

Deși Chițan nu a spus numele acelei companii, surse din cadrul CNPF, confirmă suspiciunile precum că ar fi vorba de compania Intact Asigurări Generale.

Aici mi-am amintit de atacurile publice ale lui Slusari la adresa conducerii CNPF. Astfel, vicepreședintele Platformei DA, brusc și-a reamintit în luna august despre informații compromițătoare despre Chițan legate de cele două împrumuturi acordate de Moldasig și Asito (Informații care au fost publicate de nimeni altul decât Veaceslav Platon, anume acest personaj a inițiat această temă de discuții, prin care s-a atacat managementul Companiilor și CNPF). Chiar dacă a trecut mai bine de jumătate de an de când Slusari deținea acele dovezi, abia acum omul a început a le publica pe Facebook, a vorbi despre ele prin studiourile TV8 la Cutia Neagră. Cred că nu mai trebuie de obosit de explicat de ce era invitat anume la Truba8 omul. Știți deja toți și singuri Legenda Nataliei Morari. El, Slusari, chiar a și depus o cererea la Procuratură împotriva conducerii CNPF, toate în ajun ca aceasta să fie demisă.

În ce măsură decizia „oamenilor buni” a fost influențată de Lobby-ul lui Slusari pentru partenerii lui de business care riscau să rămână fără licență de activitate, rămâne de presupus. Cert e că omul chiar n-a stat cu mâinile în sân atunci când în joc era vorba de milioanele pe care le câștigă anual din colaborarea cu Intact Asigurări Generale.

Și, totuși, voi cum credeți, este o simplă coincidență între informația prezentată de Veaceslav Platon, informația lui Alexandr Slusari, TV8, Cutia Neagră și Natalia Morari?”, scrie Luchianiuc pe blogul său.

loading...

Comments are closed.