Social

De la 1 august, vor fi activate mai multe instituţii medicale municipale care vor primi pacienţi cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

De la 1 august curent, vor fi activate mai multe instituţii medicale municipale, care vor primi pacienţi cu COVID-19. Decizia a fost luată la punctul focal, deoarece 50% din numărul total de cazuri înregistrate în Republica Moldova sunt în municipiul Chişinău.

Astfel, în Spitalul municipal nr.3 „Sfânta Treime”, va fi suplinit numărul de paturi cu 170, dintre care 18 în secția terapie intensivă. Instituţia la fel, își va păstra profilul de urgență, iar intrările vor fi separate.

Despre acest lucru a comunicat primarul capitalei, Ion Ceban, care a subliniat că situația epidemiologică din capitală nu este una satisfăcătoare și a îndemnat oamenii să respecte normele de protecție.

„Situaţia privind îmbolnăvirile prin COVID – 19 în capitală este una nefavorabilă, de aceea vin iarăşi cu un apel către cetăţeni de a respecta măsurile de protecţie şi prevenire a infectării cu noul tip de virus. Aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră, a celor dragi şi medicilor, care lucrează la limită. Ajutaţi medicii să ne ajute!”, a declarat edilul.

Citește și: Viorica Dumbrăveanu le-a povestit deputaților în ce stare a găsit spitalele, când a venit la Sănătate

loading...

Comments are closed.