De la 1 iunie, cetățenii Republicii Moldova pot intra în România cu pașaportul biometric

 

Începând cu data de 1 iunie 2021, cetățenii Republicii Moldova care sunt deținători ai pașapoartelor biometrice pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei. Precizarea a fost făcută de Ambasada României la Chișinău, informează Agora.md

„Ambasada României în Republica Moldova informează că, începând cu 1 iunie 2021, se anulează restricțiile privind intrarea în România a cetățenilor străini și apatrizilor. Prin urmare, cetățenii Republicii Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei (spre exemplu, ședere pe termen scurt, tranzit)”, se arată în comunicatul instituției.

Ambasada precizează că Republica Moldova figurează încadrată în „zona verde”, ceea ce presupune că persoanele care intră în România și nu prezintă simptome ale infecției cu COVID-19 sau nu au călătorit în ultimele 14 zile într-una sau mai multe țări din „zona galbenă” sau „zona roșie”, nu vor fi plasate în carantină.

Amintim că, în România pot intra, fără obligativitatea de a sta în carantină, persoanele vaccinate, cele care au trecut prin boală în interval de cel mult 90 de zile și cele cu test PCR negativ. Ultima prevedere se aplică și copiilor de până la 16 ani.

Citește și: De Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului, MECC și ARTICO a organizat activități interactive pentru copii

 

Total
0
Shares
Total
0
Share