Actualitate

De la începutul anului, în Chișinău au fost evacuate 95 de gherete. În multe dintre acestea se vindea alcool în mod ilicit

Pinterest LinkedIn Tumblr
Continuă evacuarea gheretelor din sectoarele capitalei, în special a celor abandonate sau poziționate pe străzile principale și la care au expirat schemele de amplasare. Urmează ca unele locuri să fie scoase la licitații în baza argumentărilor economico-sociale. Despre acest lucru a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban.
Potrivit edilului, de la începutul anului, în Chișinău au fost evacuate 95 de gherete, dintre care majoritatea în paragină de ani buni, iar altele în care se vindea alcool în mod ilicit.
Astfel, în luna ianuarie curent, de pe străzile şi din curţile de blocuri din municipiul Chişinău au fost evacuate:
  • Sectorul Buiucani – 27 gherete;
  • Sectorul Ciocana – 13 gherete;
  • Sectorul Centru – 5 gherete;
  • Sectorul Botanica – 28 gherete;
  • Sectorul Rîşcani – 19 gherete şi un pavilion cu 3 gherete.
Primarul a reamintit că anul trecut, a fost elaborat Regulamentul de desfășurare a activității de comerț în municipiul Chișinău şi Regulamentului privind organizarea licitaţiilor pentru obţinerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant pe teritoriul oraşului. Numărul gheretelor din parcuri a fost redus esenţial, iar noile amplasamente au fost câştigate prin licitaţie, 3 la număr fiind organizate de municipalitate.
Potrivit lui Ion Ceban, Primăria urmează să încheie contracte cu agenţii economici, iar aceștia vor achita suma în rate și vor avea dreptul de comercializare pe un termen de 5 ani. Urmează ca membrii comisiei să stabilească lista şi data următoarei licitaţii publice, unde vor fi expuse loturile ce au mai rămas pentru amplasamentul gheretelor pe străzile principale şi în scuaruri. Totodată, vor fi stabilite şi noi amplasamente pentru comercializarea florilor şi a presei, care vor fi votate în CMC.
loading...

Comments are closed.