De la începutul legislaturii a XI-a Biroul permanent al Parlamentului s-a întrunit în 21 de ședințe

De la începutul legislaturii a XI-a Biroul permanent al Parlamentului s-a întrunit în 21 de ședințe, potrivit bilanțului statistic preliminar al procesului legislativ pentru anul 2021.

Din momentul constituirii sale, pe 29 iulie 2021, Biroul permanent al Legislativului a adoptat 31 de hotărâri.

Printre acestea au fost hotărâri care vizează înființarea comisiilor permanente ale Parlamentului și componența lor numerică; componența nominală a delegațiilor Parlamentului Republicii Moldova la organizațiile parlamentare internaționale și organizațiile parlamentare bilaterale; bugetul Legislativului pentru anul 2022; aprobarea Nomenclatorului dosarelor Parlamentului Republicii Moldova; încheierea sesiunii de toamnă a Legislativului ș.a.

De asemenea, Biroul permanent al Parlamentului are atribuția de a propune data convocării şedinţelor plenare, de a pregăti și asigura desfășurarea lucrărilor Parlamentului, de a coordona activitatea comisiilor permanente, întocmi proiectul ordinii de zi a ședințelor plenare.

Conform prevederilor Regulamentului Parlamentului, componența nominală și numerică a Biroului permanent se stabilește la propunerea fracțiunilor parlamentare, în funcție de reprezentarea proporţională a acestora în Parlament. Din el fac parte, din oficiu, Preşedintele şi vicepreşedinţii Parlamentului.

Astfel, din Biroul permanent al Parlamentului de Legislatura a XI-a fac parte Igor Grosu, Preşedintele Legislativului, Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea, vicepreședinții Parlamentului, precum și reprezentanții Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate” Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Veronica Roșca, Vladimir Bolea, Dan Perciun; reprezentanții Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Vasile Bolea, Corneliu Furculiță, Constantin Starîș; reprezentantul Fracțiunii Partidului Politic ”Șor” Denis Ulanov.

Total
0
Shares
Total
0
Share