Social

De la începutul sezonului rece au murit 27 de persoane din cauza gripei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Şapte persoane au murit de gripa A(H1N1) în perioada 4-10 februarie, numărul deceselor ridicându-se la 27. De la începutul sezonului rece, 1549 de moldoveni au ajuns la medic cu gripă, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, victimele gripei au devenit cinci bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 25 și 70 de ani, din Chișinău, Ungheni, Nisporeni, Cimișlia, Anenii Noi și Taraclia. Nici o persoană din cele decedate nu a fost vaccinată împotriva gripei sezoniere.

În aceeaşi perioadă, specialiştii au înregistrat 294 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 43 confirmate de laborator, 15882 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare și 589 cazuri de infecții respiratorii acute severe. Probele preluate de la bolnavii de gripă au arătat prezenţa virusului A(H1N1) şi A(H3N2).

Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, activitatea gripală continuă să crească în regiunea europeană. Un număr mare de decese provocate de virusul gripal se înregistrează în România şi Ucraina.

Pentru evitarea îmbolnăvirii, epidemiologii recomandă cetăţenilor să nu recurgă la autotratament şi să se adreseze la medic la apariţia primelor simptome de boală compatibile cu gripa. De asemenea, este necesar de a evita contactul bolnavilor cu femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat şi obezitate.

loading...

Comments are closed.