De la Tel Aviv a sosit a patra cursă charter cu cetățeni moldoveni repatriați din Israel

De la Tel Aviv a sosit a patra cursă charter cu cetățeni moldoveni, organizată pentru evacuarea cetățenilor noștri. Joi seară, pe aeroportul din Chișinău au ajuns alți zeci de compatrioți.

Cetățenii care s-au întors acasă îi sunt sincer recunoscători organizatorului, întrucât, potrivit acestora, nu mai aveau de unde să aștepte ajutor.

„Nu este atât de ușor să părăsești Israelul în zilele noastre. Acolo se petrec evenimente teribile, rachetele zboară, situația este foarte tensionată. Biletele se vând acum cu 1.000 de dolari”, a spus unul dintre pasageri.

„A fost înfricoșător în Israel, exploziile s-au auzit toată ziua. Am avut nevoie de 2-3 zile să găsesc o cale de întoarcere. Am aflat despre acest zbor pe internet. Am depus cererea la prânz, iar spre seară mi-au răspuns”, a spus unul dintre pasageri.

„Ambasada nu ne-a ajutat, companiile aeriene nu au răspuns, nimeni nu a vrut să ne ajute”, a spus o femeie, care căuta de multă vreme să-și aducă fratele din Israel.

„Prietenii mei mi-au spus despre acest zbor. Noi încercăm să sprijinim oamenii noștri de acolo. Nici măcar nu am contactat autoritățile noastre pentru că mi-au spus că este inutil”, a spus bărbatul.

„Eu personal am încercat să iau legătura cu Guvernul Republicii Moldova, Maia Sandu, și nimic nu a funcționat”, a spus femeia.

Reprezentanții echipei organizatorului cursei umanitare i-au întâlnit personal pe pasagerii care soseau, oferindu-le apă, mâncare și organizând transportul direct la domiciliul lor.

„Cursa TAN4015 cu 275 de pasageri a pornit din Tel Aviv la ora 11:00 și a făcut o scurtă oprire tehnică la Istanbul, fără a debarca pasagerii. Toate permisiunile necesare pentru aterizarea pe aeroportul din Chișinău au fost primite în timp util”, a scris organizatorul pe canalul său de pe Telegram.

Până acum, inițiatorul curselor caritabile, împreună cu sponsorii, au organizat deja patru zboruri charter gratuite din Israel la Chișinău. În plus, a ajutat câteva zeci de cetățeni să achiziționeze bilete de avion spre România, organizându-le ulterior transport gratuit de la București către Moldova.

De la începutul atacului terorist, aproximativ 2500 de cetățeni moldoveni, care au lucrat în Israel, s-au adresat cu solicitarea de a fi ajutați să se întoarcă de urgență acasă. La bordul curselor umanitare, aproape 1000 de oameni s-au întors deja în țară.

Total
0
Shares
Total
0
Share