Alte știri

De Ziua Internațională a Democrației, Parlamentul a găzduit mai multe grupuri de vizitatori

Pinterest LinkedIn Tumblr

Grupuri de vizitatori din diferite raioane ale țării, precum și din Estonia, Ucraina și Italia au  participat la acțiunile dedicate Zilei Internaționale a Democrației, organizate pe parcursul zilei de astăzi, în scuarul Parlamentului.

În discuție cu oamenii, Președintele Parlamentului  Igor Grosu a menționat că democraţia nu se dăruieşte, ea se construieşte zi de zi. ”Democraţia este atunci când guvernarea lucrează pentru oameni, pentru binele public. Noi am primit votul şi încrederea oamenilor să combatem sărăcia, corupţia şi să construim un stat puternic, pentru oameni. La alegerile prezidențiale și cele parlamentare, oamenii au demonstrat că vor să trăiască într-un stat democratic, unde legea stă în capul mesei”, a spus speakerul.

Despre experiența de deputat, democrație și implicare în luarea deciziilor au discutat parlamentarii Fracțiunii ”Partidul Acțiune și Solidaritate” Radu Marian și Dumitru Alaiba cu studenții Colegiului ”A.Mateevici” din capitală.

Pe parcursul zilei, participanții au fost informați cum se formulează și expediază corect o petiție, cum pot să înregistreze o solicitare pentru o vizită de informare în Parlament, precum și au efectuat tururi ghidate în clădirea Legislativului.

Pentru micii vizitatori a fost amenajat un spațiu special, unde aceștia au  desenat, făcut puzzle și distrat.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a stabilit ca, începând cu anul 2008,   data de 15 septembrie să fie marcată Ziua Internațională a Democrației. Aceasta are menirea de a sărbători democrația și de a aminti importanța promovării și protejării acestei valori universale.

Parlamentul Republicii Moldova a lansat programul vizitelor de informare în anul 2014, iar din 2017, anual, este marcată Ziua Internațională a Democrației și zilele deschiderii parlamentare.

loading...

Comments are closed.