De Ziua Internațională a Monumentelor și a Locurilor Istorice un grup de deținuți au vizitat ”Lumânarea Recunoștinței” din Soroca

 

Începând cu anul 1983, în fiecare an, la data de 18 aprilie, este sărbătorită Ziua Internațională a Monumentelor și a Locurilor Istorice – eveniment dedicat celebrării şi promovării patrimoniului cultural, ce reprezintă, în același timp, șansa de a atrage atenția asupra diversității şi a relevanței acestuia, dar şi asupra vulnerabilității sale.

Cu această ocazie, în cadrul Sistemului Administrației Naționale a Penitenciarelor sunt organizate și desfășurate diverse evenimente culturale de familiarizare a persoanelor din detenție cu monumentele istorice din Moldova.

Astfel, de Ziua Internațională a Monumentelor și Locurilor Istorice deținuții din cadrul Penitenciarului nr.6 din Soroca au avut parte de o zi de culturalizare. Aceștia au vizitat monumentul „Lumânarea recunoștinței„ din orașul Soroca.

Deținuții au avut oportunitatea de a se conecta cu istoria și cultura locului, contribuind în asemenea mod la dezvoltarea lor personală. Aceștia au rămas profund impresionați de istoria și legenda locului vizitat, informațiile prezentate trezindu-le curiozitatea și dorința de a mai vizita și a afla lucruri noi și despre alte monumente istorice din țara noastră.

Vizita a fost organizată de către Secția reintegrare și face parte din programul de resocializare a persoanelor din detenție.

Scopul excursiei este de a promova cultura în rândul deținuților, dar și de a susține procesul de resocializarea acestora prin implicarea persoanelor din detenție în activități culturale și comunitare semnificative.

Total
0
Shares
Total
0
Share