Alte știri

De Ziua Națională a Culturii, colectivele artistice din municipiu au fost premiate cu diplome de merit și laptopuri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cele mai merituoase colective artistice din subordinea Direcției Cultură, trei școli de muzică, trei școli de artă și trei biblioteci s-au învrednicit astăzi de diplome de merit și laptopuri, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii. Valoarea totală a premiilor este de peste 273 mii lei, bani alocați din bugetul Direcției Cultură.

Diplomele și computerele au fost înmânate reprezentanților lumii artistice de viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, care a ținut să menționeze că în perioada marcată de pandemie, cei bolnavi de COVID-19 sau care au stat în autoizolare, au căutat alinare în cântecul, poezia, pictura și spectacolele oamenilor de cultură.

„Dumneavoastră aveți darul de a exprima cel mai reușit trăirile și emoțiile oamenilor, sensibilizând inimile fiecăruia. Lumea artistică contribuie la promovarea valorilor general-umane”, a declarat viceprimarul.

Printre colectivele apreciate de Primărie se numără: Ansamblul de muzică și dans „Mărțișor”, Formația Etno Jazz „Trigon”, Ansamblul de muzică ușoară „ALEX CALANCEA BAND”, Ansamblul etnofolcloric „Plăieșii”, Orchestra de muzică populară condusă de frații Vasile și Vitalie Advahov, Școala de Muzică „Eugen Doga”, Școala de Muzică „Maria Bieșu”, Filiala Școlii de Muzică „Maria Bieșu”, Școala de Arte „A. Stârcea”, Școala de Arte „V. Polecov”, Școala de Arte plastice „A. Șciusev”, Centrul Academic Internațional Eminescu, Filialele „Târgoviște” și „Ștefan cel Mare” ale Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”, Teatrul de păpuși „Pinocchio”,  etc.

loading...

Comments are closed.