Decizia CEC în privința unor candidați ai Partidului ȘANSĂ

Alexei Lungu, președintele Partidului ȘANSĂ

Comisia Electorală Centrală a luat act de sesizările organelor de drept privind acțiunile ilicite ale Partidului Politic ”ȘANSĂ” în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.

Comisia a constatat încălcarea de către reprezentanții Partidului Politic ”ȘANSĂ” a prevederilor legislației electorale sub aspectul modului de finanțare a campaniei electorale, corupere a alegătorilor prin oferirea și promisiunea de oferire alegătorilor a unor foloase din alte acțiuni de binefacere în scopul determinării acestora de a a-și exercita drepturile electorale, utilizarea în campania electorală a mijloacelor financiare, altele decât din contul cu mențiunea ”Fond electoral”, depășirea plafonului fondului electoral și folosirea fondurilor financiare și materiale nedeclarate. Comisia, în cadrul ședinței a reușit să analizeze individual doar unele alegații din sesizările organelor de drept cu referire la 9 administrații publice locale. Ulterior după o analiză suplimentară, Comisia se va pronunța individual și în privința acțiunilor candidaților partidului în alte localități unde organele de drept au sesizat nereguli.

În context, prin hotărârea sa, CEC a obligat 9 consilii electorale de circumscripție, până în ziua de 1 noiembrie 2023, orele 16.00, să examineze anularea înregistrării candidaților desemnați la funcția de primar și consilier din partea Partidului Politic ”ȘANSĂ” în următoarele localități:

satul Tîrșiței, raionul Telenești;
comuna Țareuca, raionul Rezina;
satul Ișcălău, raionul Fălești;
satul Dobrogea Veche, raionul Sîngerei;
satul Merenii Noi, raionul Anenii Noi;
satul Alexanderfeld, raionul Cahul;
satul Pitușca, raionul Călărași;
comuna Răculești, raionul Criuleni;
satul Joltai, UTA Găgăuzia.

Total
0
Shares
Total
0
Share