Politică

Decizia Curții Constituționale: Azi e ULTIMA zi pentru formarea Guvernului! De mâine poate fi dizolvat Parlamentul

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Astăzi este ULTIMA zi pentru formarea guvernului. Dacă nu se reușește astăzi, de mâine, 8 iunie, poate fi dizolvat!”, despre acest lucru a anunțat în această seară expertul în drept constituțional Vitalie Catană.

Curtea Constituțională a R. Moldova a decis că termenul de trei luni până când urma să fie format un nou Parlament a curs din data de 9 martie 2019 atunci când au fost validate alegerile parlamentare. După această decizie rezultă că actualul Parlament trebuie dizolvat până mâine, 8 iunie, reieșind din faptul că luna martie a avut 31 de zile, luna mai – 30, deci azi se împlinesc 90 de zile.

„Se declară inadmisibilă sesizarea Președintelui Republicii Moldova, dl Igor Dodon, privind interpretarea articolului 85 alin. (1) coroborat cu articolele 63 alineatele (2) și (3), 69 alin. (2) și 103 din Constituția Republicii Moldova. 2. Prezenta decizie este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova”, se spune în decizia CCM.

Vedeți mai jos documentul în care se conține decizia Curții Constituțonale.

loading...

Comments are closed.