Social

Decizia Guvernului Filip: Militarii Armatei Naţionale vor beneficia de indemnizaţie lunară pentru închirierea spaţiului locativ

Pinterest LinkedIn Tumblr

Militarii prin contract ai Armatei Naţionale vor beneficia de indemnizaţie lunară pentru închirierea spaţiului locativ. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, prin aprobarea hotărârii Guvernului pentru aprobarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a indemnizaţiei lunare pentru închirierea spațiului locativ militarilor prin contract ai Armatei Naţionale.

Potrivit colonelului Alexei Munteanu, şeful Direcţiei planificare resurse financiare şi tehnico-materiale, proiectul prevede plata indemnizaţiei lunare militarilor prin contract, care nu au fost asiguraţi cu spaţiu locativ, inclusiv de serviciu, în garnizoana unde îndeplinesc serviciul militar şi sunt incluşi în lista de evidenţă a solicitanţilor, care necesită asigurarea cu spaţiu locativ de serviciu.

Sursa a menţionat că mărimea indemnizației va fi calculată reieșind din salariul de funcție ai militarilor prin contract ai Armatei Naționale. Colonelul Munteanu a adăugat că actul normativ descrie, de asemenea, modalitatea și condițiile de achitare a acestei îndemnizaţiei lunare, în diferite cazuri de serviciu.

De menţionat că proiectul hotărârii Guvernului pentru aprobarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a indemnizaţiei lunare pentru închirierea spațiului locativ, militarilor prin contract ai Armatei Naţionale, a fost elaborat de către Ministerul Apărării, în scopul implementării articolului 21 alin, (5) al Legii nr. 162 din 22.07.2005 cu privire la statutul militarilor, cu modificările și completările, operate prin Legea nr. 148 din 14.07.2017 privind modificarea și completarea unor acte legislative, care prevede că, ”în cazul când militarului nu i se poate oferi o locuinţă corespunzătoare, acesta va primi o indemnizaţie pentru închirierea locuinţei în mărimea şi modul stabilit de Guvern”.

loading...

Comments are closed.